Jak wiecie uwielbiam wszystkie pasty do kanapek i w zależności od zasobów lodówki serwuję je w każdej możliwej wariacji ; ) Przy okazji ostatnich śniadaniowych pomysłów dostałam od Was mnóstwo pozytywnych informacji na ich temat i na pewno będą częściej gościły na blogu ; ) Czytelniczka Majka przypomniała mi o paście z tuńczyka, której nie jadłam od dawna, więc nadeszła pora, aby to nadrobić : ) Lubię ją w każdej wersji, z jajkami lub bez, z ogórkami, suszonymi pomidorami, rzodkiewką, kukurydzą. Możliwości jest wiele, ale zawsze jest pysznie i zdrowo. Polecam!!!
Przepis na pastę z tuńczyka
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 jajka
- 2 ogórki konserwowe
- 1 cebulka dymka
- 2 łyżeczki musztardy
- 4 łyżeczki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Tuńczyka przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo (włożyć do wrzącej wody i gotować przez 6 minut). Pokroić w małą kostkę. Ogórki i cebulkę drobno posiekać. Dodać z jajkami do tuńczyka. Na koniec dodać musztardę wymieszaną z jogurtem i przyprawami i całość dokładnie wymieszać.
Smacznego!