Site icon marta-gotuje.pl

Pasta rybna

Mam nadzieję, że pamiętacie o kluczowej roli jaką pełni śniadanie? : ) Zgodnie z jedną z zasad zdrowego odżywiania programu Śniadanie Daje Moc: „Mięso, jaja czy ryby- możesz wybierać”, postanowiłam przygotować domową pastę rybną. To świetna alternatywa dla wędliny i sera, z którymi najczęściej kojarzymy kanapki ; ) Jest nie tylko pyszna i zdrowa, ale w bardzo prosty sposób możemy modyfikować jej smak przez zamianę kilku dodatków. Forma pasty pozwoli też „przemycić” składniki, za którymi Wasze pociechy teoretycznie nie przepadają. Polecam!!!


Składniki:

Z makreli usunąć ości, dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować blenderem. (Można również zostawić większe kawałki papryki lub cebuli, aby były bardziej wyczuwalne). W razie potrzeby ponownie doprawić do smaku.

Smacznego : )




*Wpis powstał w ramach programu Śniadanie Daje Moc.
Exit mobile version