Parówki po kanadyjsku

Kolejny pomysł na urozmaicenie śniadania lub kolacji : ) Inspiracją była dla mnie ulotka reklamowa znaleziona w markecie : ) Sekret parówek po kanadyjsku to połączenie rozpuszczonego sera i chrupiącego boczku. Aby całość nie wyszła zbyt mocno kaloryczna użyłam parówek drobiowych – Jedyneczek, bez dodatku MOMu. Polecam!


Parówki po kanadyjsku

Składniki na 5 sztuk :

  • 5 parówek Jedyneczek – Indykpol
  • 4 plastry żółtego sera
  • 5 bardzo cienkich plasterków wędzonego boczku

Parówki nacinamy wzdłuż i delikatnie rozchylamy palcami. Plastry żółtego sera tniemy na bardzo cienkie paseczki i nadziewamy nimi parówki. Całość owijamy kawałkami boczku. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok. 10-15 min. Najlepiej z opcją górny grill, jeśli taką posiadamy. Po wyjęciu z piekarnika możemy delikatnie osączyć parówki na papierowym ręczniku, w przypadku gdy mieliśmy bardzo tłusty boczek : )

Smacznego : )

Parówki z boczkiem i serem

Komentarzy: 6

    • Marta
      Autor
      24 kwietnia 2012 / 14:17

      Prosto i smacznie 🙂

  1. 24 kwietnia 2012 / 15:16

    Bardzo pomysłowe danie, wygląda smakowicie !

  2. sara
    24 kwietnia 2012 / 17:04

    kurcze ale ty ejstes kreatywna dusza:)

  3. Marta
    Autor
    24 kwietnia 2012 / 17:08

    Są naprawdę pyszne!:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
24 − 3 =