Smaczny dodatek do zup, można też podawać jako małą przekąskę. Następnym razem na pewno pokuszę się o pewne modyfikacje jeśli chodzi o nadzienie chociaż to zestawienie było całkiem smaczne.
Składniki :
- ciasto francuskie
- ser żółty ok 100g (użyłam sera salami)
- cebula
- jajko do posmarowania
Na ciasto francuskie nakładamy cienką warstwę startego żołtego sera oraz dodajemy bardzo drobno poszatkowaną cebulę. Zwijamy z obu stron wzdłuż dłuższego boku. Powstałe w ten sposób dwa ruloniki smarujemy na złączeniu wodą, aby się nie skleiły, a następnie kroimy w plastry. Kładziemy na blachę (możemy trochę spłaszczyć je dłonią) i smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy ok. 15 min w temperaturze 200 C (aż ciasto nabierze złotego koloru).
Smacznego : )
Wyglądają bardzo smakowicie!