Palmiery z serem i cebulą

plichy

Smaczny dodatek do zup, można też podawać jako małą przekąskę. Następnym razem na pewno pokuszę się o pewne modyfikacje jeśli chodzi o nadzienie chociaż to zestawienie było całkiem smaczne.

Składniki :

 

  • ciasto francuskie
  • ser żółty ok 100g (użyłam sera salami)
  • cebula
  • jajko do posmarowania
Na ciasto francuskie nakładamy cienką warstwę startego żołtego sera oraz dodajemy bardzo drobno poszatkowaną cebulę. Zwijamy z obu stron wzdłuż dłuższego boku. Powstałe w ten sposób dwa ruloniki smarujemy na złączeniu wodą, aby się nie skleiły, a następnie kroimy w plastry. Kładziemy na blachę (możemy trochę spłaszczyć je dłonią) i smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy ok. 15 min w temperaturze 200 C (aż ciasto nabierze złotego koloru).

 

Smacznego : )

1 komentarz

  1. 8 listopada 2009 / 19:04

    Wyglądają bardzo smakowicie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
4 + 10 =