Moja ulubiona owsianka to taka, która jest tak gęsta, że prawie nie widać mleka : ) Uwielbiam ze wszystkimi dodatkami, w zimie przeważnie jemy z suszonymi owocami – morelami i żurawiną, latem ze świeżymi owocami. Dla mnie jest na tyle słodka, że nie muszę jej dosładzać, ale T. przepada za dodatkiem miodu. W sklepach pojawiają się pierwsze truskawki, na które czekam z utęsknieniem. Tym razem dodatek nawet tych z importu smakował doskonale ; )
Przy okazji leniwego śniadania mężuś otrzymał bardzo trudne zadanie, wybrania zwycięzcy konkursu z marką Sorenti. Zgłoszeń było wiele i tradycyjnie zrzekłam się tego prawa, więc zapytałam T. na którą sałatkę miałby największą ochotę. Zwyciężyły sałatki: na słodko – dodana przez Michu , z owocami morza -kasi.k oraz tradycyjna, domowa nadesłana mailem przez Agulę. Gratuluję ! : ) Zwycięzców proszę o podesłanie na maila swoich danych do wysyłki nagród.
Składniki:
- 1/2 szklanki płatków owsianych górskich
- 1/2 szklanki mleka
- truskawki u mnie 150 g
Płatki owsiane zalać mlekiem. Można odstawić na kilka minut, aby napęczniały. Następnie gotować na małym ogniu przez ok. 4-5 min. ciągle mieszając. Dodać pokrojone owoce.
O kurcze, ale latem zapachniało…:) Piękne to Twoje śniadanko, gdzie znalazłaś takie truskawki o tej porze roku?
Autor
U nas w osiedlowym warzywniaku już są 😉 widziałam też w biedronce !
Jakoś nigdy nie przepadałam za owsianką, ale na taką wersję chyba się skuszę;)
Autor
Polecam, pycha 😀
Wstyd powiedziec,w zyciu nie jadlem owsianki!!! Czas to zmienic:)))
Oj wiosennie mocno:))) Dzisiaj zrobilam na sniadanko i oczywiscie pycha!