Site icon marta-gotuje.pl

Oreo brownie

Oreo brownie to nasz absolutny hit i polecam je każdemu miłośnikowi tych ciasteczek (i nie tylko) : ) Dobrze, że zaczęłam fotografować zanim przystąpiliśmy do degustacji, bo całe ciasto zniknęło w zaskakującym tempie : ) Bardzo mocno czekoladowe i zdecydowanie uzależniające. Gorąco zachęcam!!! 



Składniki na blachę 21 x 21 cm:

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 C (termoobieg). Masło wraz z czekoladą (połamaną na kawałki) roztopić na niewielkim ogniu. Jajka zmiksować z cukrem do uzyskania jasnej, puszystej masy, może to potrwać kilka minut. Podczas rozcierania masy palcami nie powinniśmy wyczuć cukru.

Następnie dodać roztopioną czekoladę z masłem, wymieszać do połączenia się składników. Na koniec wsypać suche składniki (mąkę, kakao oraz sól). Dokładnie wymieszać. Tak otrzymaną masę przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka oreo pokruszyć i wysypać na wierzch ciasta, delikatnie dociskając.

Piec przez 25 minut, po czym wyjąć z piekarnika i studzić na metalowej kratce.

Smacznego!





Exit mobile version