Obłędnie czekoladowy omlet dla prawdziwych fanów słodkich śniadań. Bardzo intensywny, sycący i pożywny, świetnie sprawdzi się również po treningu. Polecam!
Składniki (1 porcja):
- 150 g twarogu sernikowego lub półtłustego zmiksowanego na gładko blenderem
- 2 jajka (wielkość L)
- 50 g mąki pszennej
- 15 g erytrytolu (lub łyżka syropu klonowego)
- 15 g kakao
- 10 g gorzkiej czekolady
Czekoladę drobno posiekać. Dodać pozostałe składniki i wymieszać na gładką masę. Przelać na rozgrzaną patelnię i smażyć na małym ogniu pod przykryciem, aż wierzch omletu będzie ścięty. Przewrócić na drugą stronę i dosmażyć przez ok. 3 minuty (bez przykrycia).
Smacznego!
1 porcja zawiera: 623 kcal, białka: 37,3 g; tłuszcze: 27,9 g; węglowodany: 71,7 g
Inspiracja „Jedz pysznie i chudnij” A. Zyśk