Nuggetsy rybne

paluszkirybne

Składniki :


  • 4 kostki mrożonej ryby
  • 1 bułka
  • mleko ok 1/2 szklanki
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, vegeta
  • olej do podsmażenia

Kostki ryby zanurzyć we wrzątku, dodać vegetę i gotować do rozmrożenia. Odsączyć i przełożyć do miski. Bułkę przekroić na pół i moczyć w mleku aż zmięknie (odsączyć z nadmiaru mleka) i dodać do ryby. Zmiksować. Dodać sól i pieprz do smaku oraz ponownie zmiksować.

Masę rybną włożyć do lodówki, aż stężeje (u mnie ok 2 godz.). Następnie formować nuggetsy i obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju i odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

 

Smacznego : )

Komentarzy: 2

  1. Kasia
    9 lutego 2018 / 14:57

    A jajko?

    • Marta
      Autor
      10 lutego 2018 / 23:15

      Dziękuję za uwagę, oczywiście najpierw obtoczyć w rozbełtanym jajku, później w bułce tartej 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
24 − 9 =