Składniki :
- 4 kostki mrożonej ryby
- 1 bułka
- mleko ok 1/2 szklanki
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól, pieprz, vegeta
- olej do podsmażenia
Kostki ryby zanurzyć we wrzątku, dodać vegetę i gotować do rozmrożenia. Odsączyć i przełożyć do miski. Bułkę przekroić na pół i moczyć w mleku aż zmięknie (odsączyć z nadmiaru mleka) i dodać do ryby. Zmiksować. Dodać sól i pieprz do smaku oraz ponownie zmiksować.
Masę rybną włożyć do lodówki, aż stężeje (u mnie ok 2 godz.). Następnie formować nuggetsy i obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju i odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Smacznego : )
A jajko?
Autor
Dziękuję za uwagę, oczywiście najpierw obtoczyć w rozbełtanym jajku, później w bułce tartej 🙂