Site icon marta-gotuje.pl

Nuggetsy Nigelli


Bardzo lubię Nigellę i jej gotowanie ; ) Ten przepis znów mnie nie zawiódł, a nawet śmiało mogę  powiedzieć, że są to najlepsze nuggetsy jakie ostatnio jadłam i do tego robione w piekarniku bez dodatku tłuszczu. Polecam! ; )

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • niecały litr maślanki
  • sól, pieprz, chili, słodka papryka
  • 1 duża paczka słonych krakersów

Mięso pokroić w kostkę, zalać maślanką i doprawić dużą ilością przypraw. Schłodzić w lodówce kilka godzin.

Krakersy drobno pokruszyć i obtaczać w nich schłodzone mięso. Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładać do rozgrzanego do temp.  200 C piekarnika. Piec przez ok. 20-25 minut.

Smacznego : )
Exit mobile version