Naleśniki z 2 składników to nasz prawdziwy hit! Są błyskawiczne do przygotowania, pyszne i zdrowe, a do tego różowy kolor zadowoli zwłaszcza małe „księżniczki”, które pokochają je już za sam wygląd ; ) Składają się wyłącznie z jajek i budyniowego proszku, więc są to składniki, które prawdopodobnie zawsze macie pod ręką. Idealnie sprawdzą się również jako przekąska przed lub po treningu. Polecam!!!
- 2 jajka (wielkość L)
- 1 opakowanie budyniu* np. malinowego dla uzyskania różowego koloru
* Budyń bez dodatku cukru, o prostym składzie: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, barwnik
Jajka zmiksować z budyniowym proszkiem, smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanej, teflonowej patelni, bez dodatku tłuszczu.
Smacznego!
Genialne!!!
Autor
Bardzo mi miło, że przypadły do gustu 🙂
Wyglądają pysznie bedą na kolacje 🙂
Autor
Daj znać jak posmakowały 🙂
Oczywiście dzieci zachwycone 😆 Muszę jutro kupić więcej budyniu 😉
Autor
O tak, teraz zapas budyniu obowiązkowy i to w różnych smakach/kolorach 😉 Super, że posmakowały 🙂
Pycha,dopiero dzięki Tobie zwróciłam uwagę na skład bo myslalam ze budyń to budyń, ale jak sie okazuje pełno niepotrzebnych dodatków u mnie było ale mimo to tez się udały, a dla mnie nauczka zeby skład sprawdzać 🙂 gdzie kupujesz taka wersje z krótkim składem?
Autor
O tak, budyń budyniowi nierówny 😉 Niestety skład trzeba czytać zawsze, bo zdarzają się nawet perełki, że u tego samego producenta mamy różne składy w zależności od sklepu, do którego przeznaczona jest dystrybucja 🙂 Budyń kupiłam akurat w intermarche, chyba była to ich marka własna i przy okazji najtańsza opcja 😉 Znany z dobrego składu jest również Celiko, dodatkowo bez glutenu. W każdym większym markecie nie powinno być problemu z kupnem wartościowego budyniu 🙂
Cudne!
Autor
Bardzo mi miło, dziękuję 🙂
Wyglądają uroczo! Uwielbiam naleśniki!
Autor
Bardzo dziękuję i polecam, są pyszne 🙂
Pychotka smaczne i proste 🙂
Autor
Super, że posmakowały 🙂
Mega <3
Autor
Bardzo mi miło, dziękuję <3
Serio wam smakowały???twarde suche,szkoda jajek i tego budyniu. P.S. Naleśniki smażę średnio raz w tygodniu więc wiem co mówię 😊
Autor
Wielka szkoda, że nie posmakowały! Być może użyłaś złej jakości budyniu lub za długo smażyłaś, tak że aż wyszły twarde? Robiłam je już 3 razy i masa przed smażeniem jest bardzo płynna, a naleśniki wychodzą mięciutkie, polecam dać im szansę i wypróbować ponownie 🙂
super przepis
Autor
Bardzo mi miło, że przypadł do gustu 🙂
Przepadłam są obłędne 🙂
Autor
Ogromnie się cieszę, że posmakowały 🙂
Ekstra przepis, uwielbiam za szybkość i za smak 🙂
Autor
Miło mi, że przepis przypadł do gustu 🙂
Przepyszne wyszły nie wierze ze takie łatwe a tak super 😁
Autor
Cieszę się, że posmakowały 🙂
Dziękuję za przepis, właśnie się nimi zajadam 🙂
Autor
Super, że posmakowały 🙂
Tylko jajka z proszkiem budyniowym?
Bez mleka I maki?
Autor
Tak 🙂
Mój synek 3 letni stwierdził że „dziwne te naleśniki „ . Rzeczywiście są inne niż te tradycyjne. Są dużo twardsze i suche i nie są tak różowe jak na zdjęciu a raczej tylko koloru brzoskwiniowego. U na się nie sprawdziły 🙁
Autor
Tak, są inne niż tradycyjne, a kolor zależy od użytego budyniu 🙂