Site icon marta-gotuje.pl

Naleśniki korzenne z cynamonowym sosem

Dzisiaj polecam Wam przepis na naleśniki korzenne z cynamonowym sosem. Takie aromatyczne dania idealnie pasują na obecne długie, zimowe wieczory. Naleśniki podałam z jabłkowo – gruszkowym musem i cynamonowym sosem. 

Przepis na naleśniki

Przepis na naleśniki

Składniki na naleśniki :

  • 300 ml piwa
  • 200 ml wody gazowanej
  • 250 g mąki
  • 3 jajka
  • 1 łyżka cukru
  • 20 g roztopionego masła (najlepiej roztopić je na patelni, na której będziemy smażyć naleśniki)

Dodatkowo:

Wszystkie składniki na naleśniki wymieszać dokładnie mikserem, a następnie smażyć na patelni bez dodatku tłuszczu.

Jabłka i gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki. Zalać wodą i gotować przez około 10 minut do miękkości. Po tym czasie zmiksować na mus blenderem. W razie potrzeby dodać cukier puder do smaku. Tak przygotowany mus przełożyć na naleśniki i zawinąć w dowolne kształty.

Twaróg wymieszać z cynamonem i ozdobić gotowe naleśniki.

Smacznego!

Po więcej inspiracji zajrzyjcie tutaj: przepisy na naleśniki

Zapraszam również na moje strony Facebook i Instagram.

Exit mobile version