Nadziewane gofry z ciasta francuskiego

Ostatnio miałam ogromną ochotę na gofry i choć brakowało mi kilku składników w lodówce znalazłam ciasto francuskie… Byłam również w trakcie przygotowywania prażonych jabłek na zimę (przepis wkrótce) i tym oto sposobem powstały nadziewane gofry z ciasta francuskiego. Gotowe w kilka minut, a efekt oszałamiająco pyszny : ) Gorąco polecam!!!


Nadziewane gofry z ciasta francuskiego

Składniki (4 gofry):

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • kilka łyżek prażonych jabłek, dowolnego owocowego musu lub owoców
  • opcjonalnie cukier puder do posypania

Ciasto francuskie podzielić na 8 równych prostokątów. Na 4 z nich wyłożyć nadzienie i przykryć pozostałymi. Zlepić i piec w nagrzanej gofrownicy przez około 8 minut.

Smacznego!

 

Komentarzy: 22

  1. 16 września 2013 / 10:32

    Bardzo lubię te gofry 🙂 Zwłaszcza z masłem orzechowym lub czekolada

  2. Marta
    Autor
    16 września 2013 / 10:56

    Z czekoladą na pewno też by mi smakowały 🙂

  3. 16 września 2013 / 23:25

    Pomysłowe:-) wieki nie jadłam ich.

    • Marta
      Autor
      16 września 2013 / 23:29

      Aniu musisz nadrobić zaległości 🙂

  4. 17 września 2013 / 9:08

    matkoo, jakie to proste, a nie wpadłam na to ;D będzie zgapienia jak nic ;D

    • Marta
      Autor
      17 września 2013 / 13:19

      Najprostsze pomysły często są najlepsze 🙂

    • Marta
      Autor
      17 września 2013 / 17:00

      Bardzo szybki i bardzo pyszny 🙂

    • Marta
      Autor
      24 września 2013 / 21:04

      Roznosił się po całym domu 🙂

  5. 30 września 2013 / 22:03

    Takich gofrów jeszcze nie próbowałam, z pewnością wkrótce podobne zrobię:)

    • Marta
      Autor
      30 września 2013 / 22:50

      Polecam, proste i pyszne 🙂

  6. Tulka
    4 października 2015 / 1:24

    PRZEPYSZNE!!!!

    • Marta
      Autor
      5 października 2015 / 11:30

      Bardzo mi miło, że smakowały 🙂

  7. Kaska
    4 października 2015 / 12:27

    Zobaczylam na fb skladniki mialam znajomi dzownili ze beda za godzinke.. zrobilam zamiast zabierac sie za jakies wypieki a efekt wow! nie wiem jak na to wpadlas ale patent poszedl dalej w swiat 😀

    • Marta
      Autor
      5 października 2015 / 11:30

      Super, bardzo mi miło 🙂

  8. Laila
    5 października 2015 / 12:49

    Potwierdzam pycha 😉

    • Marta
      Autor
      5 października 2015 / 22:32

      Bardzo mi miło 🙂

  9. Jaga
    15 lutego 2016 / 21:19

    Genialne i pyszne jestes boska!!! 😀

    • Marta
      Autor
      15 lutego 2016 / 23:55

      Bardzo dziękuję, ogromnie mi miło 🙂

  10. Seewald , facet który kocha gotowanie, pieczenie.
    24 sierpnia 2021 / 9:26

    Świetny pomysł sam bym na to nie wpadł

    • Marta
      Autor
      27 sierpnia 2021 / 10:55

      Polecam wypróbować 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
26 − 24 =