Przepis na te pyszne, delikatne muffinki otrzymałam od mamy, która znalazła go w Głosie Wlkp. ; ) Są idealnie wilgotne, w smaku przypominają odrobinę serniczki. Ich wykonanie nie zajmuje wiele czasu, a składniki potrzebne do przygotowania zapewne przeważnie mamy pod ręką. Polecam!
- 1 szklanka mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru
- 2 jajka
- 400 g jogurtu naturalnego, użyłam typu greckiego
- 100 g roztopionego masła
Suche składniki mieszamy. W oddzielnej misce mieszamy składniki mokre i dodajemy je do suchych. Całość ponownie mieszamy i nakładamy do papilotek. Można dodać nutelę, kawałki owoców, czekolady, konfitury itp. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 C przez ok. 25 – 3o minut.
Smacznego : )