Site icon marta-gotuje.pl

Muffinki jabłkowe

Bardzo proste muffinki jabłkowe, czyli smak szarlotki z kruszonką w kilka chwil : ) Pyszne, wilgotne z dodatkiem aromatycznego cynamonu, sprawdzą się na każdą okazję. Polecam!!


Składniki (ok. 12 babeczek):

Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Dodać jajka, mleko, olej i wymieszać. W oddzielnej misce wymieszać mąkę z cukrem, cynamonem, proszkiem do pieczenia i solą. Zawartość obu misek połączyć i wymieszać. Przekładać do muffinkowej formy wypełnionej papilotkami i posypać kruszonką. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 C (góra-dół) przez ok. 20 minut.

Smacznego!

Składniki na cynamonową kruszonkę:

Wszystkie składniki ugnieść palcami do konsystencji mokrego piasku.


Inspiracja

Exit mobile version