Site icon marta-gotuje.pl

Mięciutkie pierniczki świąteczne

Przepyszne i aromatyczne świąteczne pierniczki, przepis krok po kroku. Idealne i puszyste pierniki upieczone w mniej niż 10 minut. Z poniższego przepisu wyjdzie Wam ok. 30 pierniczków, dlatego polecam od razu podwoić proporcje. Polecam!!!

Mięciutkie pierniczki świąteczne

Przepis na miękkie pierniczki

Składniki (ok. 30 pierniczków):

Jak zrobić pierniki

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, kakao, przyprawą do piernika i sodą oczyszczoną. Miód rozpuścić z masłem, przestudzić i dodać do mąki. Na koniec dodać jajko, zmiksować. Ciasto odstawić na noc do lodówki. Po leżakowaniu będzie bardzo plastyczne i łatwe do wałkowania. Rozwałkować na grubość ok. 4 -5 mm i wyciąć foremkami pożądany kształt. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez 9 minut. Przechowywać w puszce.

Smacznego!

Przepis na pierniczki
Przepis na miękkie pierniki
Jak zrobić pierniki

PRZEPISY NA BOŻE NARODZENIE

Świąteczne pierniki – film z przygotowania obejrzycie na moim kanale YouTube, zapraszam do subskrybowania 🎥

Pozostałe przepisy na Boże Narodzenie .

Więcej przepisów znajdziecie na moim Facebooku i Instagramie.

Exit mobile version