Kiedy mój Mąż wkracza do kuchni powstają bardzo proste, szybkie, ale i pyszne potrawy : ) Makaron z tuńczykiem i kukurydzą to jego popisowe danie, które serwował dla mnie już w czasach studenckich, więc przywołuje wiele miłych wspomnień. Dziś uwielbiają go również nasze dzieci, więc makaron z tuńczykiem staje się powoli rodzinnym klasykiem ; ) Polecam!!!
Przepis na makaron z tuńczykiem
Składniki:
- 300 g makaronu penne
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- 1 puszka kukurydzy
- pieprz
- opcjonalnie żółty ser do podania
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Odcedzić i przełożyć na patelnię. Dodać tuńczyka (z jednej puszki rybę wraz z olejem, z drugiej puszki dodać samą rybę, a olej odlać) oraz odcedzoną i opłukaną kukurydzę. Podgrzać i dokładnie wymieszać. Doprawić solidnie pieprzem do smaku i ponownie wymieszać. Przed podaniem można na wierzch zetrzeć żółty ser.
Smacznego!