Makaron z serem, truskawkowym musem i kawałkami truskawek to chyba najszybszy obiad świata ; ) Jego przygotowanie trwa zaledwie 8 minut (czyli tyle, ile ugotowanie makaronu ; ), a do tego jest pyszny i pożywny. Ulubione danie mojej córki, która obecnie mogłaby jeść makaron w tym wydaniu przez 7 dni w tygodniu… ; ) Polecam!!!
Składniki:
- 300 g makaronu świderki
- 275 g twarogu półtłustego lub śmietankowego
- 1 łyżeczka masła
- opcjonalnie cukier trzcinowy do smaku
- 500 g truskawek
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Truskawki umyć i odszypułkować. 400 g zmiksować blenderem na mus, a pozostałe 100 g pokroić na mniejsze kawałki. Ugotowany makaron odcedzić, dodać pokruszony twaróg, masło i cukier, wymieszać. Podawać z truskawkowym musem i kawałkami owoców.
Smacznego : )