Makaron z serem, truskawkowym musem i kawałkami truskawek to chyba najszybszy obiad świata ; ) Jego przygotowanie trwa zaledwie 8 minut (czyli tyle, ile ugotowanie makaronu ; ), a do tego jest pyszny i pożywny. Ulubione danie mojej córki, która obecnie mogłaby jeść makaron w tym wydaniu przez 7 dni w tygodniu… ; ) Polecam!!!
Składniki:
- 300 g makaronu świderki
- 275 g twarogu półtłustego lub śmietankowego
- 1 łyżeczka masła
- opcjonalnie cukier trzcinowy do smaku
- 500 g truskawek
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Truskawki umyć i odszypułkować. 400 g zmiksować blenderem na mus, a pozostałe 100 g pokroić na mniejsze kawałki. Ugotowany makaron odcedzić, dodać pokruszony twaróg, masło i cukier, wymieszać. Podawać z truskawkowym musem i kawałkami owoców.
Smacznego : )
To jest mój ulubiony majowy posiłek REWELACJA !!!
Autor
U nas to samo- makaron rządzi 🙂
idealny obiad na dziś, na jutro, dla mojej córy też;D zrobię…miałam dzisiaj, ale truskawki poszły ze śmietaną;p
Autor
Ola polecam, moja córka uwielbia, a wysiłek przy takim daniu żaden 🙂 u nas też ostatnio truskawki do wszystkiego 🙂
Pycha!
Autor
🙂
mniam!:) najlepsze jedzenie na świecie!:)
Autor
Prosto i pysznie 🙂
Zrobiłam i jedna porcja to za mało! 🙂 pychaaaaa
Autor
U nas także zniknęłaby każda ilość 🙂
Uwielbiamy! zrobilam dziś z malinami i to chyba najlepsze odkrycie bo u nas zawsze makaron był na wytrawnie…
Autor
Super, u mnie makaron z twarogiem to smak dzieciństwa 🙂