Makaron z czosnkiem, serem burrata, pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem to przepyszne, proste do przygotowania danie, które przygotujecie w dosłownie kilka chwil! Dosłownie 10 minut i aromatyczny, zdrowy obiad jest gotowy. Polecam!!!
Składniki:
- 200 g makaronu tagliatelle
- 4 łyżki oleju
- 5 ząbków czosnku
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 150 g świeżego szpinaku
- 125 g sera buratta
- przyprawy: 1 łyżeczka bazylii, po 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i cukru
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, odcedzić. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone na połówki pomidorki, wymieszać. Dodać liście szpinaku, podsmażać do czasu aż zmiękną razem z pomidorkami. Wsypać przyprawy, wymieszać i następnie przełożyć ugotowany makaron. Całość ponownie wymieszać. Ser rozerwać palcami na mniejsze kawałki, dodać na patelnię. Mieszać do czasu aż ser się rozpuści i otrzymamy kremowy sos.
Smacznego!
Filmik z przygotowania możecie zobaczyć poniżej:
Zapraszam na pozostałe przepisy na obiad oraz mój Instagram.