Site icon marta-gotuje.pl

Makaron po meksykańsku

Kurczak z makaronem i warzywami to u nas podstawa : ) Tym razem przedstawiam Wam naszą meksykańską wersję i zastanawiam się jak tak naprawdę, wygląda takie danie w Meksyku… ; ) Polecam!




Składniki:
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 250 – 300 g makaronu muszelki Mamma Mia
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 papryczka chili
  • mała puszka kukurydzy (175 g)
  • puszka czerwonej fasoli w ostrej zalewie
  • 90 g koncentratu pomidorowego
  • 1/2 szklanki bulionu
  • sól, pieprz, słodka papryka, bazylia

Mięso, papryki, cebulę, chili (bez pestek) pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Zalać bulionem, dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Następnie dodać odsączoną kukurydzę z puszki oraz fasolę wraz z pikantną zalewą. Doprawić do smaku i ponownie wymieszać. Dusić pod przykryciem przez ok. 20 min. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Wymieszać z przygotowanym sosem.

Smacznego : )




Follow my blog with Bloglovin
Exit mobile version