Makaron penne z łososiem w delikatnym, kremowym sosie śmietanowym to pyszny i błyskawiczny obiad, który przygotujecie w 15 minut! : ) W zależności od zasobów w lodówce można uzupełnić go o ulubione warzywa: groszek, brokuły, czy szpinak. Polecam!!!
Składniki:
- 300 g makaronu penne
- 1 łyżka masła
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 400 g filetu z łososia
- 200 ml śmietanki kremówki 30 %
- pęczek koperku
- sól i pieprz
- starty parmezan do podania
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć i dodać pozbawionego skóry, pokrojonego w kostkę łososia. Smażyć, co jakiś czas mieszając, do czasu aż łosoś ładnie się zaróżowi. Wlać kremówkę, dodać posiekany koperek i wymieszać. Doprawić do smaku, dodać makaron, dokładnie wymieszać. Podawać ze startym parmezanem.
Smacznego!