Nie jestem miłośniczką ryb, ale do tego dania na pewno wrócę. Delikatne mięso i zarumieniona, chrupiąca skórka – pycha! ; ) Łososia podałam z pieczonymi talarkami, czyli dietetyczną wersją domowych frytek (przepis tutaj).
Składniki :
- filety z łososia
- sól, pieprz, pieprz cayenne, czosnek, bazylia, kolendra, koper, sok z cytryny (wersja dla matki karmiącej: pieprz, koperek)
Filety obsypujemy dokładnie przyprawami,skrapiamy cytryną i zawijamy w folię aluminiową. Grillujemy ok. 15 minut.
Smacznego : )
pychotka, bardzo lubię łososia:)
W ziołach i z grilla musi smakować doskonale 😉
Autor
Nawet mi – miłośniczce mięsa, zasmakował 😀
Grillowany musiał byc pyszny. Zresztą łosoś w każdej postaci jest super.
Pozdrawiam i zapraszam do siebie 😉
wygląda bardzo apetycznie:)
Autor
Dzięki 🙂
Najlepiej grillować na płycie grillowej
Autor
Nigdy się nie spotkałam z takim urządzeniem 🙂
Łososia uwielbiam w kazdej postaci. Jaki model grila masz, polecasz?
Autor
Mam grill tefala i jestem bardzo zadowolona 🙂
Wygląda rewelacyjnie!!!!
Uwielbiam łososia! Szczególnie w połączeniu ze szpinakiem i makaronem tagiatelle 🙂
Autor
Muszę wypróbować 🙂