Site icon marta-gotuje.pl

Leniwe na mące razowej

Niezależnie od tego, czy dla Was leniwe to kluski, czy pierogi na pewno są Wam dobrze znane ; ) Dzisiaj u nas w trochę odmiennej wersji, bo z dodatkiem mąki razowej, której spore zapasy znalazłam w kuchennej szafce… ; ) Polecam!



Składniki :

  • 500 g twarogu półtłustego
  • 3 jajka (wielkość L)
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1 – 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej razowej

Wszystkie składniki wymieszać (zacząć od dodania 1 szklanki mąki, jeśli ciasto będzie zbyt mocno się kleić można delikatnie podsypać pozostałą częścią, ale im mniej mąki dodamy, tym smaczniejsze będą nasze leniwe).  Z części ciasta formować ruloniki, nożem pokroić na mniejsze kawałki. Gotować we wrzącej wodzie przez 4 minuty.

Smacznego : )



Exit mobile version