Niezależnie od tego, czy dla Was leniwe to kluski, czy pierogi na pewno są Wam dobrze znane ; ) Dzisiaj u nas w trochę odmiennej wersji, bo z dodatkiem mąki razowej, której spore zapasy znalazłam w kuchennej szafce… ; ) Polecam!
Składniki :
- 500 g twarogu półtłustego
- 3 jajka (wielkość L)
- 3 łyżki brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 1 – 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej razowej
Wszystkie składniki wymieszać (zacząć od dodania 1 szklanki mąki, jeśli ciasto będzie zbyt mocno się kleić można delikatnie podsypać pozostałą częścią, ale im mniej mąki dodamy, tym smaczniejsze będą nasze leniwe). Z części ciasta formować ruloniki, nożem pokroić na mniejsze kawałki. Gotować we wrzącej wodzie przez 4 minuty.
Smacznego : )