Site icon marta-gotuje.pl

Lemoniada cytrynowa – najlepszy przepis

Przepyszna i bardzo orzeźwiająca lemoniada cytrynowa to sprawdzony napój na lato i ciepłe dni. Prosta do przygotowania, wszystkim smakuje i zawsze pierwsza znika ze stołu podczas spotkań i pikników : ) Klasyczną wersję cytrynowej lemoniady z powodzeniem możecie wzbogacić o inne owoce cytrusowe np. pomarańcze, czy grejpfruty, a także mięte, czy rozmaryn. Polecam!!!

Przepis na lemoniadę

Składniki:

Jak zrobić lemoniadę?

Wykonanie:

Cukier zalać wodą, zagotować, co jakiś czas mieszając. Gdy cukier całkiem się rozpuści zdjąć z ognia, wystudzić. Cytryny przekroić na pół, wycisnąć sok, najlepiej przy użyciu wyciskarki. Przelać do schłodzonego syropu cukrowego razem z wodą. Wymieszać i schłodzić w lodówce. Przed podaniem do szklanki nałożyć lód, wlać lemoniadę. Udekorować plasterkiem cytryny.

Smacznego!

Więcej przepisów na lemoniadę znajdziecie tutaj oraz na moim Instragramie.

Exit mobile version