Lekkie i chrupiące gofry to punkt obowiązkowy w naszym menu : ) Są bardzo szybkie i proste do przygotowania. Udany przepis to połowa sukcesu, ale do chrupiących gofrów niezbędna jest również dobra gofrownica. Korzystam z takiej o dużej mocy (1300W) i jest spora różnica w smaku w porównaniu do mojej drugiej gofrownicy „serduszkowej” o mocy 1100W. Mimo to nawet w jej przypadku ten przepis się sprawdzi – przetestowane : ) Polecam!!!
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej typ 405
- 2 szklanki mleka
- 2 jajka (białka i żółtka oddzielnie)
- 2 łyżki cukru (w opcji wytrawnej pominąć)
- 1/3 szklanki oleju
- 1 łyżka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywną pianę, odłożyć na bok, a do misy miksera dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać szpatułką. Piec w mocno rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami np. dżem, cukier puder, bita śmietana, owoce itp.
Smacznego!
Jak zrobić chrupiące gofry film z przygotowania
Więcej przepisów znajdziecie na moim Facebooku i Instagramie.
Pozostałe przepisy na gofry .
Jak one pięknie wyglądają! my kochamy też Twoje „najlepsze” z masłem, ale opcja z olejem jakaś prostsza się wydaje wszystko zmiksować i jest 🙂
Sprawdzone równie pyszne 😋
Autor
Super <3
Autor
Bardzo się cieszę, obie opcje pyszne, ale ta na pewno szybsza 🙂
Super, tego mi było trzeba 🙂
Autor
🙂 🙂 🙂
Pyszne wyszły dzięki 🙂 a do gofrownicy się zgodzę kiedyś miałam taka 1000 watową i bardziej naleśniki mi się piekły niż gofry…
Autor
Bardzo się cieszę 🙂
Wspaniały przepis 🙂
Autor
Bardzo mi miło, że posmakowało 🙂
Przyznać muszę, że na blogu masz już pokaźną listę z przepisami na gofry, każde wyjątkowe 😉
Autor
Coś w tym jest, my całą rodziną kochamy gofry 🙂 A jak masła zabrakło to przepis z olejem trzeba było wykorzystać i teraz sama nie wiem, które smaczniejsze 😉
Dzisiaj robiłam są idealne dziękuję 🙂
Autor
Bardzo się cieszę, że posmakowały 🙂
Przepis sprawdzony i już zapisany, gofry bardzo chrupkie, nie nasiąkają wodą.
Autor
Super, że posmakowały 🙂
Pycha!!!
Autor
Cieszę się, że posmakowały 🙂
Przepis sprawdzony zapisuje do mojego zeszytu ❤️
Autor
Bardzo mi miło 🙂
P-Y-C-H-O-T-K-A
Autor
🙂 🙂 🙂
Błyskawiczne i pyszne 🙂 najlepsze z owockami i bitą śmietaną i nawet nad morze nie muszę jechać 🙂
Autor
Super, że posmakowały 🙂 Mając dobrą gofrownicę, domowe nawet lepsze 🙂
A jaka mąka? Zwykła pszenna?
Autor
Pszenna typ 405 🙂
Przepyszne ❤️
Autor
Miło mi, że posmakowały 🙂
Rewelacyjny przepis bardzo polecam 🙂
Autor
Cieszę się, że gofry posmakowały 🙂
Gofry są wspaniale moj ulubiony przepis 😋
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Przepyszne w końcu trafiłam na super przepis dziękuję.
Autor
Super, że posmakowały 🙂
Przepyszne i chrupiące ❤️
Autor
Super, że posmakowały 🙂
To jest najlepszy przepis na gofry!!!
Autor
Też tak myślę 😉
Jakiej gofrownicy używasz? Bardzo ciężko znaleźć z taką mocą 🙁
Autor
Od wielu lat używam i bardzo polecam gofrownicę Dezal 🙂
Najlepszy przepis!!!
Autor
Cieszę się bardzo 🙂
Przepyszne, smakują dobrze nawet jak trochę poleżą 🙂
Autor
Super, że posmakowały 🙂
Pycha bardzo chrupiące polecam przepis
Autor
Super, że posmakowały 🙂
Super najlepsze gofry robiłam już kila razy raz zapomniałam oddzielnie ubić białek też wyszły ale chyba lepsze jak oddzielnie sie ubije.
Autor
Bardzo się cieszę 🙂
Gofry pierwsza klasa te z budek sie chowają
Autor
Bardzo mi miło, że posmakowały 🙂
Wiele przepisów juz przetwatowalam ale ten wymiata choc bez pożadnej gofrownicy nie ma dobrych gofrów warto mieć to na uwadze
Autor
Bardzo się cieszę, że posmakowało i całkowicie się z Tobą zgadzam- dobra gofrownica to podstawa 🙂
Pycha !
Autor
Super, że posamowały 🙂
Przepyszne chrupiące gofry 😋😋rewelacja,bardzo smaczne,polecam 😄
Autor
Bardzo się cieszę, że smakują 🙂 pozdrawiam 🙂
Najlepszy przepis!
Autor
Bardzo mi miło 🙂
Przepis sprawdzony potwierdzam wychodzą bardzo chrupiące 👍🏻
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Znam już chyba na pamięć robią u nas takie wow 😉
Autor
Super, bardzo się cieszę 🙂
Te gofry wychodzą pyszne 🤤
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂