Tegoroczne lato sprzyja grillowaniu i spotkaniom na świeżym powietrzu, a kluczowym elementem takich spotkań jest oczywiście pyszne jedzenie : ) Lekka sałatka brokułowa z powodzeniem może stanowić samodzielną przekąskę, ale idealnie pasuje również do grillowanych mięs i zawsze pierwsza znika ze stołu : ) Do jej przygotowania wykorzystałam Majonez Kielecki lekki, który posiada aż o 31% mniej tłuszczu oraz 38% mniej cukru względem tradycyjnego Majonezu Kieleckiego. Koniecznie wypróbujcie, polecam!!!
Składniki:
- 1 duży brokuł
- 200 g kukurydzy
- 150 g sera feta
- 50 g ziaren słonecznika
- 4 łyżki Majonezu Kieleckiego lekkiego
- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- sól, pieprz, ulubione zioła
Brokuł podzielić na mniejsze różyczki, gotować na parze przez 10 minut, przestudzić. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, przestudzić. Ser feta pokroić w kostkę. Całość wraz z pozostałymi składnikami dokładnie wymieszać, schłodzić w lodówce.
Smacznego!
*Wpis powstał przy współpracy z marką Społem