Składniki :
- ulubione części z kurczaka u mnie ok. 1/2 kg pałek
- 2 łyżki oliwy
- ulubiony mix przypraw do kurczaka u mnie: pieprz, sól, papryka słodka i ostra, chili, czosnek, oregano
Kurczaka umyć i ściągnąć skórę, wrzucić do woreczka np. do mrożenia lub pieczenia. Dodać 2 łyżki oliwy i naszą mieszankę przypraw. Worek przytrzymać lub zawiązać tak, aby nic się z niego nie wydostało i mocno zamieszać. Sprawdzić, czy na każdym kawałku mięsa są przyprawy, jeśli nie zamieszać ponownie. Tak przygotowane mięso odłożyć na 2 godziny do lodówki, aby marynata się „przegryzła”.
Po tym czasie mięso wyjąć z lodówki i przełożyć do brytfanny. Piec w piekarniku w temp. 220 C przez ok. 1,5 godziny.
Smacznego : )