Kurczak z warzywami

Kurczak z warzywami, czyli danie, które idealnie zagospodaruje wszystkie zalegające nam w lodówce produkty : ) Nie przyciąga wyglądem za to pysznie smakuje i jest bardzo szybkie do przygotowania. Polecam!!

Kurczak z warzywami

Składniki:

  • 1 duży filet z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 250 ml bulionu
  • 1 czerwona papryka
  • 6 małych ogórków konserwowych
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz, oregano, słodka czerwona papryka

Filet z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać przyprawy, przesmażyć. Zalać bulionem i dusić ok. 10 minut. Dodać pokrojone w mniejsze kawałki ogórki, paprykę oraz odcedzoną i opłukaną fasolę. Wymieszać i gotować przez kolejne 5-10 minut, do miękkości mięsa. Mąkę wymieszać z niewielką ilością wody, dodać do sosu i wymieszać.

Smacznego!

Kurczak z warzywami przepis

Komentarzy: 26

  1. Aga
    25 lutego 2020 / 15:02

    Dla mnie tam wygląda bardzo apetycznie! lubię takie resztkowe obiadki 🙂

    • Marta
      Autor
      26 lutego 2020 / 0:46

      Miło mi, pozdrawiam 🙂

  2. Iza
    25 lutego 2020 / 15:25

    Pychotka 🙂

    • Marta
      Autor
      26 lutego 2020 / 0:46

      Dziękuję 🙂

  3. Basia
    25 lutego 2020 / 15:55

    Coś dla mnie bo nie lubie marnowac jedzenia 🙂

    • Marta
      Autor
      26 lutego 2020 / 0:47

      Polecam 🙂

  4. Majka
    25 lutego 2020 / 17:33

    Jak dla mnie to też pysznie wygląda 🙂

    • Marta
      Autor
      26 lutego 2020 / 0:49

      Dziękuję, kolory dodają atrakcyjności, ale nie jest to zbyt fotogeniczne danie 😉

  5. Olga
    25 lutego 2020 / 20:23

    Mniam bardzo apetyczne 😋

    • Marta
      Autor
      26 lutego 2020 / 0:49

      Dziękuję 🙂

  6. Gabi
    25 lutego 2020 / 21:14

    Mniami będę robić 😊

    • Marta
      Autor
      26 lutego 2020 / 0:49

      Daj znać jak posmakowało 🙂

  7. Isia
    26 lutego 2020 / 16:11

    Pyszny obiad dziękuję 🙂

    • Marta
      Autor
      2 marca 2020 / 0:02

      Miło mi, że posmakowało 🙂

  8. Aneta
    28 lutego 2020 / 19:06

    Pychotka i szybko się robi 🙂

    • Marta
      Autor
      2 marca 2020 / 0:03

      Miło mi, że posmakowało 🙂

  9. Michał
    28 lutego 2020 / 22:32

    Ale wygląda smakowicie…

    • Marta
      Autor
      2 marca 2020 / 0:03

      Polecam 🙂

  10. tekturowy
    2 marca 2020 / 14:42

    Wygląda to przepysznie <3

    • Marta
      Autor
      4 marca 2020 / 0:38

      Bardzo mi miło 🙂

  11. Patrycja
    2 marca 2020 / 14:48

    Wyglada fajnie. Własnie jestem w pracy i zastanawiałam się czy czegos nie zrobić dzisiaj na obiad. Mam wprawdzie zupę z wczorajszego dnia ale mam ochotę na coś świeżego. Przepis jak najbardziej mi pasuje bo wiele z tych składników mam u siebie w domu, w tym filet który muszę wykorzystać dzisiaj albo jutro.
    Po drodze wskoczę jedynie do zieleniaczka oraz kupię trochę warzyw na obiad.

    Już nie mogę się doczeka wiosny oraz pierwszych świeżych polskich warzyw oraz owoców. Mają zupełnie inny smak niż te importowane.

    • Marta
      Autor
      4 marca 2020 / 0:39

      Super, mam nadzieję że posmakuje 🙂

  12. 18 marca 2020 / 11:54

    Wygląda całkowicie obłędnie i do tego zdrowo! Super. 🙂

    • Marta
      Autor
      18 marca 2020 / 20:22

      Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂

  13. Szarlotte
    8 kwietnia 2020 / 19:41

    Nigdy nie jadłam kurczaka w takiej formie. Chętnie spróbuje czegoś nowego. Wygląda naprawdę smakowicie 🙂

    • Marta
      Autor
      9 kwietnia 2020 / 13:32

      Polecam wypróbować 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
26 − 8 =