Kruche ciasteczka dyniowe przepis

Kruche ciasteczka dyniowe to obowiązkowy jesienny wypiek. Proste i szybkie do przygotowania, bez skomplikowanej listy składników. Idealne do kawy, herbaty, czy szklanki mleka. Super ciasteczka dla dzieci i nie tylko, dodatek przyprawy do piernika sprawia, że są bardzo aromatyczne. Polecam!!!

Kruche ciasteczka dyniowe

Przepis na kruche ciasteczka dyniowe

Składniki:

  • 100 g zimnego masła
  • 75 g puree z dyni (najlepiej hokkaido, aby miała zwarty miąższ)
  • 150 g mąki pszennej
  • 15 g cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika

Jak zrobić kruche ciasteczka dyniowe

Masło pokroić na kawałki, dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto (można użyć robota kuchennego). Ciasto rozwałkować, wyciąć pożądany kształt ciasteczek i przełożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170° C przez około 15-20 minut, do czasu aż się delikatnie zarumienią.

Smacznego!

przepis na kruche ciasteczka dyniowe
Przepis na kruche ciasteczka dyniowe

Przepisy na ciasteczka – film z przygotowania obejrzycie na moim kanale YouTube, zapraszam do subskrybowania 🎥

Więcej przepisów znajdziecie na moim Facebooku i Instagramie.

Komentarzy: 4

  1. Aga
    12 listopada 2023 / 15:23

    Super ciasteczka 🙂

    • Marta
      Autor
      12 listopada 2023 / 16:19

      Dziękuję 🙂

  2. Ida
    19 listopada 2023 / 16:20

    Pyszne 🙂

    • Marta
      Autor
      20 listopada 2023 / 11:17

      Cieszę się, że posmakowały 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
14 + 14 =