Site icon marta-gotuje.pl

Wegański krem czekoladowy

Czekolada to moje drugie imię : ) Najbardziej lubię klasyczną gorzką o dużej zawartości kakao nie tylko ze względu na pyszny wykwintny smak, ale również dlatego, że wśród czekolad jest najzdrowsza i przyjemniej się nią delektować : ) Dzisiaj przedstawiam Wam obłędny krem czekoladowy w zdrowej wegańskiej wersji, który jest tak pyszny, że znika u nas błyskawicznie. Jeśli nie zależy Wam na wersji wegańskiej wypróbujcie również wersję na tradycyjnym krowim mleku, jest równie smaczna : ) Polecam!!!



Składniki:

Daktyle ugotować w mleku. Czekoladę rozpuścić na parze i przelać do mleka z daktylami, dodać kakao. Zmiksować blenderem na gładki krem.

Smacznego!


Inspiracja „Zdrowe Gotowanie” A. Lewandowska – w oryginale autorka dodaje jeszcze sok z 1/2 cytryny i szczyptę chilli, ale zanim zdążyłam je dodać powyższa wersja zniknęła z pojemnika i w takiej wersji została u nas na stałe ; )

Exit mobile version