Site icon marta-gotuje.pl

Korzenna babka piernikowa

Pyszna i aromatyczna babka piernikowa z mascarpone, prosta i szybka do przygotowania. Dodatek serka nadaje jej wilgotności, długo zachowuje świeżość. Super ciasto do popołudniowej kawy. Polecam!

Korzenna babka piernikowa

Korzenna babka piernikowa przepis

Składniki (forma o średnicy 21cm):

Lukier:

Babka piernikowa jak zrobić ?

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło zmiksować, dodać mascarpone, ponownie wymieszać. Dodać cukier, stale miksując, a na koniec jajka i mleko. Wsypać mąkę z cynamonem, przyprawą do piernika, proszkiem do pieczenia i solą. Krótko zmiksować do połączenia. Foremkę wysmarować masłem i wysypać mąką. Przełożyć ciasto. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 C (góra-dół) przez ok 60 minut, do suchego patyczka. Przestudzić. Cukier puder wymieszać z wodą, udekorować babkę.

Smacznego!

Przepis na świąteczną babkę
Korzenna babka z mascarpone
Korzenna babka przepis

Korzenna babka piernikowa krok po kroku

Korzenna babka piernikowa – film z przygotowania obejrzycie na moim kanale YouTube, zapraszam do subskrybowania 🎥

Więcej przepisów znajdziecie na moim Facebooku i Instagramie.

Pozostałe przepisy na święta.

Exit mobile version