Konkurs – wariacje na temat zupy


Winiary - konkurs z zupami
 

Dziś chciałabym Was zaprosić na konkurs dotyczący zup ; ) Jak wiecie jestem ich wielką miłośniczką, choć nadal rzadko (za rzadko) udaje mi się z nimi zmierzyć w mojej kuchni : )

Zasady są jak zawsze bardzo proste, wystarczy napisać w komentarzu lub na moim profilu na facebooku:

„Jaki jest Wasz ulubiony dodatek do zupy, który sprawia, że smakuje ona wyjątkowo?”

Zwycięzca otrzyma zestaw 4 miseczek do zapiekania wraz z zestawem produktów z serii Pomysł na… zupę – Winiary.                 Zostaną również rozdane nagrody pocieszenia w postaci 9 zestawów zup.

Konkurs trwa do 20 lutego włącznie. Jego patronem i sponsorem nagród jest firma Winiary. Wysyłka nagród na terenie Polski. Powodzenia! ; )

Komentarzy: 20

  1. 13 lutego 2013 / 10:03

    Fajny konkurs, muszę się zastanowić:)

  2. Marta
    Autor
    13 lutego 2013 / 10:30

    🙂

  3. Agnieszka
    13 lutego 2013 / 13:45

    Nie wyobrażam sobie zupy bez świeżej, siekanej natki pietruszki! To taka kropka nad „i” – poprawia smak i aromat podawanej zupy a dodatkowo zapewnia nam porcję witamin:)

  4. 13 lutego 2013 / 14:50

    Moim ulubionym dodatkiem do zup są świeże zioła, pachną niesamowicie no i nadają smak i aromat zupą. Dodaję głównie zieloną pietruszkę, a do pomidorowej bazylię, oregano no i estragon.

  5. 13 lutego 2013 / 21:33

    Moim magicznym składnikiem jest lubczyk, który nadaje niezwykły aromat zupie oraz oczywiście miłość do tych, dla których gotuję 🙂

  6. 13 lutego 2013 / 21:50

    Najbardziej wyjątkowym dodatkiem do zup są chipsy warzywne, tematycznie dopasowane do rodzaju zupy, np. do pieczarkowej – chipsy z pieczarek, groszkową uwielbiam z chipsami z boczku, do rosołu uwielbiam marchewkowe! Chipsy są zdrowe, wspaniale chrupią w zupie i są zdecydowanie oryginalnym dodatkiem. Pozdrawiam 🙂

  7. Funny
    14 lutego 2013 / 20:06

    ZAwsze dodaje troche startego czosnku, to wydobywa intensywnosc zupy. Pozdrawiam!

  8. Marta
    17 lutego 2013 / 18:14

    MIŁOŚĆ, ZAANGAŻOWANIE i PASJA to glówne 3 dodatki aby powstała pyszna potrawa :)bez tego nie powstanie żadne dobre danie 🙂

  9. Nagonka
    17 lutego 2013 / 18:34

    Wg mnie najlepszy dodatek do zupy to garść miłości, szczypta pomysłu oraz kilka gram dobrego smaku 😉

  10. Karolina
    17 lutego 2013 / 20:37

    Zupy najbardziej lubię posypane serem startymi nie przejmuję się schematom utartym,że do kremów to tylko groszek pasuje,żeby dobrze się ciągnął – obficie posypuję!Czasem go zapiekam, a czasem nie,raz na jakiś czas kalorie nie straszą mnie!Pozdrowienia!

  11. Ilona
    17 lutego 2013 / 22:44

    Zupy przygotowuję tak pyszne, że nie potrzebne mi dodatki 🙂

  12. widget
    18 lutego 2013 / 6:19

    Wiem ze to niezdrowe i w ogole ale zawsze ratuje mnie tzw. Maga. Kiedys mozna ja bylo spokojnie kupic w Pl; teraz tylko u zachodnich sasiadow. Nie wiem czy ktos kojarzy ta mueszsnke przypraw.stary jyz jestem:)

    • Marta
      Autor
      18 lutego 2013 / 11:22

      Kojarzę, dziadek czasem sobie do rosołu dodawał 🙂

  13. Natalie
    18 lutego 2013 / 17:51

    Zdecydowanie IMBIR! W Azji korzeń imbiru uważany jest za bardzo „gorący”, który wręcz powoduje ogień w ciele człowieka. Uwielbiam „ogniste” potrawy, więc do zup zawsze dodaję imbir.

  14. Paczka
    18 lutego 2013 / 17:59

    Duzo podrozuje, w Chinach odkrylam Abure -olej uzywany jako przyprawa. Jest mieszanką oleju sezamowego i sojowego. Jego odrobina nadaje daniu wyjątkowy smak.

  15. anka
    19 lutego 2013 / 18:14

    nie wiem,czy mozna podawac gotowe przyprawy. ja uzywam ziarenek smaku i bardzo sobie chwale.

  16. Aneta
    19 lutego 2013 / 23:35

    Do zup dodaje majeranek, poza tym często koperek lub natka pietruszki,ale smak zupie dodaje lubczyk. A najcenniejsza przyprawą którą dodaje do zupy to swoje serce :)8

  17. Lidia
    20 lutego 2013 / 16:39

    Kiedy zbliża się pora obiadowa, w moim brzuchu rozpoczyna się istny koncert. To znak, że trzeba zapuścić korzenie w kuchni i upichcić coś dobrego, a jednocześnie pożywnego. Jako, że to pora obiadowa, warto więc zrobić jakąś pyszną zupę. Wybór pada na pomidorową. Świeże pomidory, bazylia, oregano – niebo w gębie. A jako ulubiony dodatek do zupy stawiam na makaron w kształcie liter alfabetu. Moja zupa uzyskuje wtedy istny elementarz smaku. Pewnie dlatego zaraz znika z garnka 😉

  18. Renata D.
    20 lutego 2013 / 16:47

    Witam!
    Moim ulubionym dodatkiem do zup jest pyszny, domowy makaron. Większość ludzi uważa, że makaron pasuje tylko do rosołu, no i ewentualnie do pomidorowej. Ja uważam, że makaron doskonale pasuje do każdej zupy, należy jedynie dobrać odpowiedni jego rodzaj.
    W moim domu zawsze mama robiła makaron, wyrabiała go z wielkim oddaniem i miłością, cały proces przygotowania i wreszcie jedzenie go było celebracją smaku.
    W zależności od rodzaju zupy, którą gotowała moja mama, robiła różne rodzaje makaronu poczynając od cieniutkich niteczek, poprzez spaghetti, tagliatelle aż po łazanki itd.
    Tą miłość do makaronów odziedziczyłam po mamie i teraz ja je robię. Czasem poniesie mnie wyobraźnia i dodaję do ciasta szpinak, kurkumę lub sok z buraczków i otrzymuję piękny, kolorowy makaron, który najpierw pożeramy wzrokiem. 🙂
    Myślę, że do zup Winiary taki domowy makaron, zagniatany z uczuciem pasowałby idealnie!
    Pozdrawiam serdecznie!
    Renata D. – sheyla888@op.pl

  19. Aneta
    21 lutego 2013 / 0:46

    Bardzo lubię zupy, szczególnie gęste zupy – kremy. Nie wyobrażam sobie zupy bez dodatku pietruszki, pasuje ona do każdej zupy bez wyjątku. Oprócz zielonej pietruszki do zup dodaję inne dodatki, np. do ogórkowej koniecznie koperek, do kremu ziemniaczanego koperek i podsmażony boczek, do szczawiowej, botwinki i żurku gotowane jajko, do pomidorowej kleks śmietany. A krem z młodej kalarepy najlepiej smakuje z dodatkiem zrumienionych płatków migdałowych.

    Aneta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
30 − 20 =