Z początkiem jesieni ciepłe śniadania powróciły na stałe do naszego menu ; ) Poza przeróżnymi rodzajami owsianki często gości u nas również kasza jaglana, ostatnio w kokosowej odsłonie. Jeśli lubicie kokosowe trufle a’la raffaello ta pozycja na pewno przypadnie Wam do gustu, nawet w przypadku, gdy nie należycie do fanów kaszy jaglanej : ) Bardzo proste, szybkie, pyszne i zdrowe śniadanie. Polecam!!!
Składniki (1 porcja):
- 50 g kaszy jaglanej
- 1 łyżeczka kokosowego musu
- świeże owoce i suszony kokos do dekoracji
Kaszę jaglaną dokładnie i obficie przelać wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Pozwoli to pozbyć się charakterystycznej goryczki z kaszy : ) Ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Zamiast wody można również wykorzystać mleko kokosowe. Do ciepłej kaszy dodać kokosowy mus i dokładnie wymieszać. Udekorować świeżymi owocami i kokosem.
Smacznego!