Karkówka pieczona w zupie cebulowej to pomysł na pyszny i błyskawiczny obiad. Samo przygotowanie trwa dosłownie kilka minut, a następnie działa za nas piekarnik. Jeśli zależy Wam na sosie do mięsa wystarczy ułożyć plastry mięsa w naczyniu żaroodpornym i zagęścić otrzymany wywar po upieczeniu, opcjonalnie dodać do mięsa śmietanki podczas pieczenia. Polecam!!
Składniki:
- 1 kg karkówki
- 3 zupy cebulowe (w proszku)
- 30 g masła
Mięso pokroić w plastry, obtoczyć w zupie cebulowej. Na każdym plastrze mięsa ułożyć masło pokrojone w kawałki. Piec przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170° C (termoobieg) przewracając mięso w połowie pieczenia. Po tym czasie obniżyć temperaturę w piekarniku do 140° i piec kolejne 20-30 minut do miękkości mięsa.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziecie na moim Facebooku i Instagramie.
Pozostałe przepisy na obiad .
Przepis od Karoliny Adamczak