Site icon marta-gotuje.pl

Jednogarnkowy gulasz z indyka

Błyskawiczny jednogarnkowy obiad – gulasz z indyka z warzywami do przygotowania w 30 minut. Prosty i pyszny! Warzywa możemy opcjonalnie wymienić na takie, które zalegają w naszej lodówce, choć opisane niżej połączenie sprawdza się super. Polecam!!

Składniki:

Mięso umyć, pokroić w grubą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem, słodką papryką i oregano. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć mięso. Dodać mąkę pszenną, wymieszać. Zalać wodą tak, aby zakryła mięso. Marchewki i ziemniaki pokroić w plastry, paprykę w większą kostkę, cebulę w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać na patelnię, wymieszać. Przykryć i dusić na małym ogniu przez ok 30 min do miękkości mięsa i warzyw. Doprawić do smaku solą i pieprzem, udekorować natką pietruszki.

Smacznego!

Przepis – źródło, inne obiadowe przepisy znajdziecie tutaj.

Exit mobile version