Ostatnio mieliśmy na obiad jedno z naszych ulubionych dań: papryki nadziewane mielonym (przepis tutaj). Jednak przy tak pięknej pogodzie często przychodzi ochota na coś lżejszego, więc mięso postanowiłam zastąpić jajkiem ; ) Tak przygotowaną potrawę równie dobrze można zjeść jako pożywne śniadanie.
Składniki :
- 2 duże papryki
- 4-8 jajek (w zależności od wielkości papryki)
- sól, pieprz
Papryki myjemy, przecinamy na pół i wydrążamy gniazda. Do środka wlewamy jedno lub dwa jajka, w zależności ile pomieści nasza połówka ; ) Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170 C przez ok. 30 minut.
Smacznego : )
piekne i wiosenne bardzo:)idealne na majowke!
Bardzo oryginalna przystawka, pysznie i kolorowo wygląda !
fajnie wyglądają:)
Autor
Szybko i smacznie 🙂
Ale Ty masz dobre pomysły:)