Czy są tu fani słodkich śniadań? Jeśli tak to na pewno pokochacie słoneczną jaglankę z mango. Zdrowa, pyszna, pożywna i rozgrzewająca, więc idealnie sprawdzi się w jesienne dni. Jaglanka ma konsystencję budyniu, więc śmiało możecie zaserwować ją również na podwieczorek. Polecam!!!
Składniki (2 porcje):
- 100 g kaszy jaglanej
- 1 i 1/2 szklanki mleka kokosowego (lub innego)
- 1/2 szklanki wody
- 1 dojrzałe mango
- owoce i gorzka czekolada do podania
Kaszę jaglaną przelać na sitku. Przełożyć do garnka wraz z mlekiem kokosowym oraz wodą i gotować do czasu aż kasza wchłonie płyn, co jakiś czas mieszając. Zdjąć z ognia, dodać obrane i pozbawione pestki mango, zmiksować blenderem.
Smacznego!
Więcej śniadaniowych inspiracji znajdziecie tutaj oraz na moim Instagramie