Czy są tu fani słodkich śniadań? Jeśli tak to na pewno pokochacie słoneczną jaglankę z mango. Zdrowa, pyszna, pożywna i rozgrzewająca, więc idealnie sprawdzi się w jesienne dni. Jaglanka ma konsystencję budyniu, więc śmiało możecie zaserwować ją również na podwieczorek. Polecam!!!
Składniki (2 porcje):
- 100 g kaszy jaglanej
- 1 i 1/2 szklanki mleka kokosowego (lub innego)
- 1/2 szklanki wody
- 1 dojrzałe mango
- owoce i gorzka czekolada do podania
Kaszę jaglaną przelać na sitku. Przełożyć do garnka wraz z mlekiem kokosowym oraz wodą i gotować do czasu aż kasza wchłonie płyn, co jakiś czas mieszając. Zdjąć z ognia, dodać obrane i pozbawione pestki mango, zmiksować blenderem.
Smacznego!
Więcej śniadaniowych inspiracji znajdziecie tutaj oraz na moim Instagramie
Biorę 🥰 Dziś była kokosowa owsianka, jutro zrobimy tę wspaniałość 👍
Pyyyszności 😋
Autor
Miło mi, że przypadła do gustu 😀
Autor
Super <3
Cudeńko ❤️ Jaki lepiej tu użyć blender kielichowy czy żyrafa?
Autor
Oba się sprawdzą 🙂 Z kielichowego wychodzi chyba bardziej kremowa, ale z żyrafą jest szybciej i mniej mycia 😉
Mniam ❤️
Autor
Cieszę się, że posmakowała 🙂
Bardzo smaczna wersja, jestem na bakier z kasza
jaglana ale walczę dla zdrowia i w końcu znalazłam fajny przepis dziękuję 🙂
Autor
Idealna rekomendacja 😀
Pycha 😊
Autor
Cieszę się, że posmakowała 😀