Taki schabowy kojarzy mi się z czasami studenckimi i jedzeniem w uniwersyteckiej stołówce ; ) Na pewno każdy z Was poznał smak schabowego nadziewanego serem i papryką ; ) Za schabem nie przepadam, ale z takimi dodatkami smakuje już bardziej wyjątkowo. Szybko, prosto i smacznie : )
Składniki :
- 500 g schabu
- 150 g żółtego sera
- 1 papryka czerwona pokrojona w słupki
- sól, pieprz
- jajko, bułka tarta + łyżka otrąb owsianych
- olej do smażenia
Schab kroimy w płaty i mocno rozbijamy tłuczkiem. Każdy płat przyprawiamy solą i pieprzem. Na środek kładziemy plaster żółtego sera i kawałki papryki. Dokładnie zwijamy. Na jedynym talerzu wysypujemy bułkę tartą z otrębami, na kolejnym rozbełtujemy jajko. Mięso maczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju i osączamy na papierowym ręczniku.
Smacznego : )
Mi też kojarzy się to ze studencką stołówką, ale myślałam, że te studenckie roladki z kurczaka były, a nie ze schaboszczaka 😉 Mięso jest miękkie? Nie cierpię gumiastych (i żylastych) schabowych ;/
Autor
U nas były koperty drobiowe, albo imperiale schabowe:D Mięso mięciutkie, też jestem bardzo przewrażliwiona na wszystko co jest gumiaste i niedpoieczone:D
Pięknie wygląda i chętnie to spróbowałabym:)
Zrobiłam, troszkę ser mi wyciekł, ale były naprawdę dobre. Mam zamiar wypróbować też ze spzinakiem.
Autor
Ze szpinakiem też wydają się ciekawe!:D
O! Na zdjęciu wyglądało jak z marchewką, to by też mogło być ciekawe:) Ja jestem przeciwniczka dan smazonych i panierek, ale jak juz szalec, to przynajmniej wybieram indyka, kupuję sznycle na tacce, rozbijam i zawijam:) Przepis niestety jest fantastyczny:)