Gzik z pyrami to nasze tradycyjne danie na obiad w Wielki Piątek. Niestety nie należy on do ulubionych potrwa T., ponieważ wyznaje on zasadę, że obiad tylko na ciepło ; ) Ja za to byłam bardzo zadowolona z efektu, bo gzik wyszedł mi zupełnie jak u mamy ; )
Składniki:
- ok. 350 g twarogu półtłustego
- 1/4 bardzo małej cebuli
- 1 mały kubeczek (chyba ok. 190g) śmietany 12%
- sól, pieprz
Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy startą na najmniejszych oczkach tarki cebulę, śmietanę, oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy.
Podajemy z ziemniakami i masłem.
Smacznego : )
Planuję go przygotować na obiad. 🙂 Z młodymi ziemniaczkami smakuje wybornie!
Autor
Dokładnie tak 🙂