Gulasz

gulasz

Składniki (porcja dla 2 osoób) :

* 500 g mięsa wieprzowego
* Mąka, woda, sól
* majeranek, kucharek, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, papryka, czosnek, pieprz
* cząber i estragon ( niestety nie miałam i nie mogłam dodać )

Mięso kroimy w kostki i przyprawiamy zgodnie z upodobaniem. W moim przypadku nigdy przypraw nie żałuję, bo lubię wyrazisty smak. Jeżeli mamy czas możemy mięso przygotować wcześniej i schować na kilka godzin do lodówki. Następnie podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu i podlewamy wodą. Dusimy ok. 2 godz tak aby mięso było miękkie. Zaklepujemy wodą z mąką i solą.

Można podawać z kaszą, ziemniakami lub pyzami.

Smacznego : )

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
10 − 6 =