Składniki :
- 500g mięsa wieprzowego
- olej do smażenia
- czerwona cebula (użyłam zwykłej)
- żółta papryka (dodałam też trochę czerwonej)
- 3 ząbki czosnku
- papryczka chilli
- puszka czerwonej fasoli
- kostka bulionu z kurczaka
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, pieprz ziołowy
Mięso pokroić na małe kawałki, posypać słodką papryką, usmażyć na oliwie na złoty kolor.
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć cebulę na oliwie, dodać paprykę, razem chwilę smażyć. Warzywa z patelni przełożyć do garnka z mięsem. Zalać półtorej szklanki wrzątku zmieszanego z bulionem. Do tego dołożyć wyciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną papryczkę chilli.
Dusić razem na małym ogniu do miękkości warzyw i mięsa.
Wrzucić czerwoną fasolkę z puszki (bez zalewy). Doprawić przyprawami do smaku i dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać (w razie potrzeby można zagęścić mąką).
Można podawać z ziemniaczkami lub kaszą.
Smacznego : )
Sporo nowych przepisów, ledwo można nadążyć! Tylko pozazdrościć takiej kucharki w domu!:)
TO DANIE BYŁO PYSZNEE..podałam ten gulasz z kaszą jęczmienną,moj Maż nie mógł się od niego oderwać..:)
Autor
To zdecydowanie również jeden z naszych ulubionych przepisów!:D
Cudowne danie:)
Pyszne to jest 🙂
Autor
Super, że posmakowało 🙂