Site icon marta-gotuje.pl

Gulasz babci Irki

Aż trudno uwierzyć, ale nigdy nie jadłam gulaszu u mojej babci ; ) uwielbiam sposób w jaki gotuje (wszystko jest przepyszne!), więc gdy tylko nadarzyła się okazja, aby go posmakować byłam zachwycona : ) Od razu zapytałam jak mogłabym odtworzyć gulasz w jej wydaniu i choć nie ma w przepisie nic trudnego, a obiad wyszedł smaczny, to jednak nie tak smaczny jak u babci… ; )


Składniki:

Mięso pokrojone w kostkę obtaczamy w mące i podsmażamy. Dodajemy starte na tarce warzywa (marchewkę i pietruszkę). U mnie warzywa zostały rozdrobnione w blenderze. Osobno podsmażamy cebulkę, również pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zarumieni dodajemy ją do mięsa z warzywami i zalewamy wrzątkiem. Wrzucamy kostkę rosołową oraz przyprawy. Dusimy (w razie potrzeby podlewając wodą), do miękkości mięsa.

Smacznego : )
Exit mobile version