Site icon marta-gotuje.pl

Grzebienie

grzebienie

Jeden z pomysłów na szybki przysmak w naszym przypadku wykorzystałyśmy go na andrzejki ; ) Grzebienie wyglądają zupełnie jak z cukierni i tak też smakują ; ) Jak to zawsze bywa w przypadku ciasta francuskiego wykonanie jest niezwykle proste i nie potrzebujemy wiele składników ; )

Składniki :

  • ciasto francuskie
  • marmolada
  • jajko
  • cukier

Ciasto francuskie kroimy na prostokąty, każdy z nich smarujemy marmoladą i składamy na pół. Na jednym z dłuższych boków robimy nacięcia ( tak jak widać na zdjęciu ; ) Smarujemy roztrzepanym jajkiem i sypiemy cukrem.

Pieczemy w temperaturze 180 C, aż do zarumienienia się grzebieni ( ok. 15 min.)

Smacznego : )
http://rapidshare.com/files/308248858/One_Tree_Hill_-_7x10.part1.rar
Exit mobile version