Uwielbiam domową granolę. Zazwyczaj przygotowuję ją w piekarniku, ale wersja z patelni jest równie pyszna i chrupiąca, a do tego przygotujecie ją w kilka minut! Poniżej przedstawiam Wam czekogranolę w wersji podstawowej, którą możecie urozmaicić o ulubione dodatki jak orzechy, czy suszone owoce. Polecam!!!
Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1/3 szklanki płatków migdałowych
- 2 łyżki płynnego miodu
- 2 łyżki oleju (u mnie kokosowy)
- 1 pełna łyżeczka kakao
Płatki owsiane i migdałowe podprażyć na suchej patelni na lekko złoty kolor. Zalać miodem wymieszanym z olejem i kakao i dokładnie obtoczyć. Podprażyć chwilę razem i zdjąć z ognia. Po wystudzenia granola zastygnie, przełożyć ją do pojemnika.
Smacznego!