Granola z patelni

Uwielbiam domową granolę. Zazwyczaj przygotowuję ją w piekarniku, ale wersja z patelni jest równie pyszna i chrupiąca, a do tego przygotujecie ją w kilka minut! Poniżej przedstawiam Wam czekogranolę w wersji podstawowej, którą możecie urozmaicić o ulubione dodatki jak orzechy, czy suszone owoce. Polecam!!!

Domowa granola z patelni

Składniki:

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1/3 szklanki płatków migdałowych
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki oleju (u mnie kokosowy)
  • 1 pełna łyżeczka kakao

Płatki owsiane i migdałowe podprażyć na suchej patelni na lekko złoty kolor. Zalać miodem wymieszanym z olejem i kakao i dokładnie obtoczyć. Podprażyć chwilę razem i zdjąć z ognia. Po wystudzenia granola zastygnie, przełożyć ją do pojemnika.

Smacznego!

Czekogranola przepis

Inspiracja

Komentarzy: 16

  1. Ewa
    25 kwietnia 2019 / 14:27

    Zrobiona i już prawie cała wyjedzona bo dobrze się chrupie 🙂 Nie rozdzielałam jej za bardzo na patelni więc wyszły mi prawie takie mini batoniki super dodałam suszone wiśnie 🙂

    • Marta
      Autor
      29 kwietnia 2019 / 11:01

      Bardzo się cieszę, że posmakowało 🙂

  2. Aga
    25 kwietnia 2019 / 15:08

    Pycha zawsze robimy Twoja orzechowa teraz bedzie ta dla odmiany 🙂

    • Marta
      Autor
      29 kwietnia 2019 / 11:02

      Super, koniecznie wypróbuj i daj znać, która bardziej posmakuje 🙂

  3. Kinia
    25 kwietnia 2019 / 16:21

    Super bardzo fajny łatwy przepis 🙂

    • Marta
      Autor
      29 kwietnia 2019 / 11:02

      Miło mi, że przypadł do gustu 🙂

  4. Kasia
    25 kwietnia 2019 / 22:58

    Kocham granole 😋

    • Marta
      Autor
      29 kwietnia 2019 / 11:02

      Witam w klubie 😉

  5. Martysia
    26 kwietnia 2019 / 11:35

    Pychotka!

    • Marta
      Autor
      29 kwietnia 2019 / 11:02

      Super, że posmakowało, pozdrawiam 🙂

  6. Majka
    26 kwietnia 2019 / 13:58

    Super 😍

    • Marta
      Autor
      29 kwietnia 2019 / 11:03

      Bardzo dziękuję 🙂

  7. Kaja
    28 kwietnia 2019 / 11:20

    Pyszna jest 👌🏻

    • Marta
      Autor
      29 kwietnia 2019 / 11:03

      Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂

  8. Karolajna
    30 kwietnia 2019 / 9:24

    Uwielbiam granolę! Jak tylko mam więcej czasu to robię z Twojego przepisu. 🙂
    To chyba jedno z moich ulubionych śniadań. Zanim urodziłam córeczkę przygotowywałam ją częściej. Z orzechami, liofilizowanymi owocami, płatkami czekolady, wiórkami kokosa. MNIAM <3 Teraz córa do żłobka, ja do pracy i czasu brak. Po ciąży chciałam wrócić do formy i na szczęście w cateringu dietetycznym, który stosuje są pyszne granolki. Palce lizać. 🙂

    • Marta
      Autor
      5 maja 2019 / 23:01

      Bardzo mi milo, że smakuje 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
23 − 14 =