Uwielbiam domową granolę. Zazwyczaj przygotowuję ją w piekarniku, ale wersja z patelni jest równie pyszna i chrupiąca, a do tego przygotujecie ją w kilka minut! Poniżej przedstawiam Wam czekogranolę w wersji podstawowej, którą możecie urozmaicić o ulubione dodatki jak orzechy, czy suszone owoce. Polecam!!!
Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1/3 szklanki płatków migdałowych
- 2 łyżki płynnego miodu
- 2 łyżki oleju (u mnie kokosowy)
- 1 pełna łyżeczka kakao
Płatki owsiane i migdałowe podprażyć na suchej patelni na lekko złoty kolor. Zalać miodem wymieszanym z olejem i kakao i dokładnie obtoczyć. Podprażyć chwilę razem i zdjąć z ognia. Po wystudzenia granola zastygnie, przełożyć ją do pojemnika.
Smacznego!
Zrobiona i już prawie cała wyjedzona bo dobrze się chrupie 🙂 Nie rozdzielałam jej za bardzo na patelni więc wyszły mi prawie takie mini batoniki super dodałam suszone wiśnie 🙂
Autor
Bardzo się cieszę, że posmakowało 🙂
Pycha zawsze robimy Twoja orzechowa teraz bedzie ta dla odmiany 🙂
Autor
Super, koniecznie wypróbuj i daj znać, która bardziej posmakuje 🙂
Super bardzo fajny łatwy przepis 🙂
Autor
Miło mi, że przypadł do gustu 🙂
Kocham granole 😋
Autor
Witam w klubie 😉
Pychotka!
Autor
Super, że posmakowało, pozdrawiam 🙂
Super 😍
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
Pyszna jest 👌🏻
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Uwielbiam granolę! Jak tylko mam więcej czasu to robię z Twojego przepisu. 🙂
To chyba jedno z moich ulubionych śniadań. Zanim urodziłam córeczkę przygotowywałam ją częściej. Z orzechami, liofilizowanymi owocami, płatkami czekolady, wiórkami kokosa. MNIAM <3 Teraz córa do żłobka, ja do pracy i czasu brak. Po ciąży chciałam wrócić do formy i na szczęście w cateringu dietetycznym, który stosuje są pyszne granolki. Palce lizać. 🙂
Autor
Bardzo mi milo, że smakuje 🙂