Site icon marta-gotuje.pl

Gnocchi z warzywami zapiekane pod beszamelem

Po wczorajszym, bardzo obfitym w pączki dniu, mieliśmy dziś ochotę na konkretny i szybki obiad ; ) Podczas przeszukiwania lodówki niewiele mogłam tam znaleźć, ale wraz z pomysłowym sosem udało mi się stworzyć coś z niczego ; ) Przy okazji moje gnocchi zgłaszam do konkursu z marką Winiary, więc trzymajcie kciuki ; )


Składniki :

Sos beszamelowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połowę sosu wylewamy na dno naczynia żaroodpornego. Mieszankę warzyw podsmażamy na rozgrzanych 2 łyżkach oleju przez 6 minut, a następnie mieszamy razem z gnocchi. Jajka roztrzepujemy i podsmażamy przez kilka minut (tak, aby nie ścięły się całkowicie). Dodajemy je do warzyw wraz z gnocchi i mieszamy. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy pozostałym sosem. Na koniec dodajemy parmezan, starty na małych oczkach tarki. Przekładamy do rozgrzanego do 200 C piekarnika i zapiekamy przez 15 min.

Smacznego : )

 


Exit mobile version