Przepyszne fit ciasteczka z białą czekoladą, orzechami i bananami to idealna przekąska po treningu, czy do dziecięcej śniadaniówki. Ciasteczka są bardzo sycące i pożywne, bez jajek i mąki pszennej. Przygotujecie je w kilka chwil z zaledwie 4 składników! Gwiazdą przepisu jest krem z białej czekolady z dodatkiem masła orzechowego NUTLOVE WHITE CHOCO PEANUT. Obłędnie pyszny, a do tego zdrowy, bez dodatku cukru i tłuszczu planowego! W każdym kęsie poczujecie ten kremowy smak, któremu nie można się oprzeć. Jego dodatek powoduje, że możemy zrezygnować z masła czy oleju, bo świetnie spaja nasze ciasteczka. Krem ma w sobie duże kawałki orzechów (w składzie, aż 37% orzeszków ziemnych), a dodatek soli himalajskiej super podkręca smak. Na co dzień używam go również jako dodatek do omletów, czy naleśników, a moje dzieci najchętniej wyjadałyby go prosto z opakowania, dodatki są im zbędne ; )
Składniki:
- 1 banan (najlepiej ciemny, bardzo dojrzały)
- 60 g kremu NUTLOVE WHITE CHOCO PEANUT
- 50 g płatków owsianych
- 20 g mąki ryżowej
- szczypta cynamonu
Banan rozgnieść widelcem lub zmiksować blenderem, wymieszać z kremem NUTLOVE WHITE CHOCO PEANUT. Płatki owsiane zmiksować blenderem na drobną mąkę, wymieszać z mąką ryżową i cynamonem. Dodać do masy bananowej, wymieszać. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać ciasteczkową masę (będzie dość wilgotna). Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez ok. 12 minut.
Smacznego!
Uwagi
Mąkę ryżową można zastąpić kukurydzianą lub orkiszową.
Poziom trudności: łatwy
1 porcja (ciasteczko ok. 30 g) – 85 kcal
*Wpis powstał przy współpracy z ALLNUTRITION