Site icon marta-gotuje.pl

Faszerowane papryki po meksykańsku

Już wcześniej zachęcałam Was do nadziewanych papryk (tutaj). Tym razem mięso mielone zastąpiłam kurczakiem i  postawiłam na coś bardziej wyrazistego, a mianowicie dodatek sosu meksykańskiego Uncle Ben’s. Danie wyszło bardzo smaczne, odpowiednio pikantne i aromatyczne, a co najważniejsze proste i szybkie  w przygotowaniu. Polecam !


Składniki :

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na złoty kolor, na rozgrzanym oleju. Następnie zalać sosem meksykańskim wymieszać  i podsmażać razem przez ok 1o minut. W tym czasie ugotować ryż zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Papryki umyć, odciąć górną część (około 1 cm) i wydrążyć gniazda. Kukurydzę odcedzić. Papryki faszerować warstwami: ryż, następnie sos z mięsem i na koniec kukurydza. Przykryć odciętą częścią papryki i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 C. Piec przez ok 20 minut, aż papryki będą miękkie.

 

Smacznego : )


Exit mobile version