Już wcześniej zachęcałam Was do nadziewanych papryk (tutaj). Tym razem mięso mielone zastąpiłam kurczakiem i postawiłam na coś bardziej wyrazistego, a mianowicie dodatek sosu meksykańskiego Uncle Ben’s. Danie wyszło bardzo smaczne, odpowiednio pikantne i aromatyczne, a co najważniejsze proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam !
- Sos Meksykański – Uncle Ben’s
- 250 g ryżu długoziarnistego Uncle Ben’s
- 400 g piersi z kurczaka
- 6 papryk czerwonych
- 1 puszka kukurydzy
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na złoty kolor, na rozgrzanym oleju. Następnie zalać sosem meksykańskim wymieszać i podsmażać razem przez ok 1o minut. W tym czasie ugotować ryż zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Papryki umyć, odciąć górną część (około 1 cm) i wydrążyć gniazda. Kukurydzę odcedzić. Papryki faszerować warstwami: ryż, następnie sos z mięsem i na koniec kukurydza. Przykryć odciętą częścią papryki i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 C. Piec przez ok 20 minut, aż papryki będą miękkie.
Smacznego : )