Site icon marta-gotuje.pl

Dyniowe muffinki najlepszy przepis

Dyniowe muffinki to obowiązkowy jesienny wypiek. Poniżej znajdziecie mój ulubiony przepis na dyniowe muffinki, które zawsze się udają, wychodzą mięciutkie, wilgotne i aromatyczne. Długo zachowują świeżość, więc najlepiej zrobić od razu z podwójnej porcji : ) Muffinki są bardzo proste do zrobienia, bez użycia miksera, świetnie nadają się do współpracy w kuchni z najmłodszymi. Polecam!!!

Dyniowe muffinki przepis

Przepis na dyniowe muffinki

Składniki (10-12 sztuk)*:

Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, solą, przyprawami i czekoladą. W oddzielnej misce wymieszać cukier, olej, jogurt naturalny, ekstrakt z wanilii i puree z dyni. Przesypać suche składniki, ponownie krótko wymieszać. Wyłącznie do połączenia się składników. Przełożyć do papilotek do ok 1/2 – 3/4 wysokości i piec w piekarniku rozgrzanym do 180° C (termoobieg) przez 5 minut. Zmniejszyć temperaturę do 160° C i piec kolejne 15 minut, do suchego patyczka.

Smacznego!

*Ilość podana w zależności od wielkości foremek

Uwaga! Babeczki super smakują również z dodatkiem orzechów.

Film z przygotowania obejrzycie na moim kanale YouTube – zapraszam do subskrybowania 🎥

Pyszne dyniowe muffinki przepis krok po kroku
Jak zrobić dyniowe muffinki
Dyniowe babeczki przepis
Dyniowe muffinki przepis krok po kroku
Przepis na dyniowe muffinki

Więcej przepisów znajdziecie na moim Facebooku i Instagramie

Exit mobile version